Pensioenoverzicht

Je ontvangt een bericht van ons als je Uniform Pensioenoverzicht (UPO) voor je klaar staat in Mijn pensioen bij Mijn archief. Weet jij wat je pensioensituatie op dit moment is? En hoe je pensioen er naar verwachting uitziet als je met pensioen gaat? Neem even een pauze, pak een kop koffie of thee en duik erin. In een paar minuten ben je weer bij!

Op het UPO zie je wat je aan pensioen hebt opgebouwd bij Pensioenfonds Achmea

Ook zie je wat je partner en/of kinderen krijgen als jij overlijdt. Bekijk de animatie voor een korte uitleg over het UPO.

Op je UPO staat ook hoeveel pensioenpremie Achmea en jij samen betalen

Elke maand betaal je een eigen bijdrage voor de pensioenregeling. Dit bedrag vind je op je loonstrookje. Achmea betaalt het grootste deel van de pensioenpremie. Hoeveel dat precies is, lees je op je UPO. Kijk maar eens mee. Het is waarschijnlijk veel meer dan je dacht!

Is je pensioen genoeg voor later?

Het is nu al goed om te weten wat je later aan inkomen kunt verwachten. Bereken het met de pensioenplanner op Mijn pensioen. Deze rekentool helpt je om inzicht te krijgen in je pensioen.

Veranderingen in je leven kunnen invloed hebben op je pensioen

Bijvoorbeeld als je minder gaat werken, gaat samenwonen of scheiden. Bij elke grote stap in je leven is het handig om te bekijken wat dat voor je pensioen betekent. Bereken met de pensioenplanner op Mijn pensioen wat bepaalde veranderingen betekenen voor de hoogte van je pensioen.

Wat er wel of niet is geregeld voor je pensioen lees je in Pensioen 1-2-3

Bij Pensioen 1-2-3 vind je een korte en wat uitgebreidere samenvatting van het pensioenreglement van Pensioenfonds Achmea.

Er is een verschil tussen het UPO en het overzicht op mijnpensioenoverzicht.nl

Het UPO krijg je toegestuurd van het fonds waar je op dit moment pensioen opbouwt. Op mijnpensioenoverzicht.nl staat een overzicht van al het pensioen dat je tot nu toe opbouwde via je huidige en eerdere werkgevers én je AOW.

Ga je bijna met pensioen of ga je uit dienst? Geef dan jouw privé-e-mailadres aan ons door

Zo kunnen we je altijd bereiken als we belangrijk nieuws voor je hebben. Waarom jouw privé-e-mailadres en niet je zakelijke e-mailadres? We kunnen je zo altijd bereiken als we belangrijk nieuws voor je hebben. Voor nu én in de toekomst. Ga naar Mijn pensioen en log in met jouw DigiD. Ga naar ‘Mijn contactgegevens wijzigen’ rechts onderaan de pagina. Vul hier jouw privé-e-mailadres in. En geef aan dat je kiest voor digitaal communiceren. En als je er dan toch bent, controleer direct even of je adres en de gegevens van je partner nog juist zijn.

Heb je een vraag over je UPO?

Laat het ons weten via het contactformulier op Mijn pensioen. Of bel ons. Je vindt ons telefoonnummer bij Service & contact. Wij helpen je graag.

Chat