We zoeken 2 nieuwe bestuursleden!

19 september 2023
Locatie Leiden

Volg je met interesse de ontwikkelingen in de snel veranderende pensioenwereld? En heb je de ambitie om een bestuursfunctie te vervullen die impact heeft op je pensioenregeling bij Pensioenfonds Achmea? Solliciteer dan naar een plek in ons bestuur.

We zoeken 2 nieuwe bestuursleden

In januari 2024 ontstaan binnen het bestuur twee vacatures voor de deskundigheidsgebieden communicatie en vermogensbeheer/balansmanagement. Het bestuur zoekt één kandidaat namens pensioengerechtigden en één namens de deelnemers (actieven).

Vanuit het oogpunt van diversiteit en gelet op de huidige samenstelling van het bestuur, houden we zo veel mogelijk rekening met opleiding, achtergrond, persoonlijkheid, vaardigheden, culturen, zienswijzen, geslacht en leeftijd.

Het is belangrijk dat je actuele kennis hebt van vermogensbeheer/balansmanagement of communicatie

De wet toekomst pensioen (WTP) maakt dat ook onze pensioenregeling gaat veranderen. Dit vraagt om de nodige kennis, inzicht, tijdsbesteding en om een zorgvuldige en evenwichtige belangenafweging. Daarom zoeken we iemand die stevig in de schoenen staat en bereid is zich te verdiepen in de WTP. Verder vragen we van de kandidaat:

  • Met het aandachtsgebied vermogensbeheer / balansmanagement dat je goed inzicht hebt in generatie-effecten die van belang zijn bij de vaststelling van onze risicohouding, de wijze waarop je financiële risico’s het beste kunt beheersen en hoe we het beleggingsbeleid in de nieuwe regeling moeten vormgeven.
  • Met het aandachtsgebied communicatie dat je een effectieve bijdrage levert aan het besluitvormingsproces, bekend bent met eigentijdse en actuele communicatiemiddelen en goed weet hoe je helder en transparant kunt communiceren met onze deelnemers, bij voorkeur over de WTP.

Meer informatie over de gestelde eisen vind je in ons functieprofiel. Meer informatie over het pensioenfonds vind je op onze website.

We helpen je bij een goede start

Binnen het bestuur is de ruimte om je te ontwikkelen door middel van het volgen van aanvullende opleidingen en het opdoen van praktijkervaring. We kijken samen naar jouw behoefte voor een vliegende start binnen ons pensioenfonds.

Het kost je gemiddeld een dag per week

Dat is de tijd die nodig is voor het (voorbereiden en) bijwonen van onze vergaderingen. Ben je in dienst van Achmea? Dan valt de tijd voor ons pensioenfonds onder je werktijd voor Achmea. We hebben hierover goede afspraken gemaakt met Achmea. Ga hierover ook in gesprek met je leidinggevende.

Stel je vragen over de functie aan Derya Gunaydin

Derya legt je graag uit wat er allemaal bij een bestuursfunctie komt kijken. Je bereikt haar per telefoon via 06 31 99 22 61 of per e-mail aan Derya Akbiyik-Gunaydin.

Stuur je sollicitatie naar Jeanine van Grieken-Oerlemans

Jeanine is secretaris van de voordrachtscommissie. Stuur vóór 19 oktober 2023 je motivatiebrief en cv per e-mail naar Jeanine van Grieken-Oerlemans. Ook voor informatie over het proces kun je terecht bij Jeanine.

De voordrachtscommissie beoordeelt je sollicitatie

Eind oktober 2023 hoor je van de commissie of ze je uitnodigen voor een gesprek. De gesprekken zijn gepland op 17 en 24 november 2023 bij Achmea in Zeist. Zet deze dagen alvast in je agenda als je geïnteresseerd bent. De meest geschikte kandidaten draagt de commissie voor aan het bestuur. Het bestuur besluit uiteindelijk of je wordt benoemd, onder voorbehoud van goedkeuring door onze raad van toezicht en instemming van DNB.

Chat