Word lid van de op te richten vereniging van slapers van Pensioenfonds Achmea!

8 juni 2023
Meggie-en-Hans

Vind jij je je pensioen belangrijk? Met de Wet toekomst pensioenen verandert ook jouw pensioen bij Pensioenfonds Achmea. Jij bouwde dit pensioen op in de periode dat je bij Achmea of een van haar rechtsvoorgangers werkte. Wil jij als voormalig medewerker je hoorrecht gebruiken en je mening kunnen geven? Meld je dan nu aan!

Ik meld me aan

De op te richten vereniging behartigt de belangen van de slapers van Pensioenfonds Achmea

En dat is belangrijk! Want slapers (je bent slaper als je pensioen hebt bij Pensioenfonds Achmea maar nu niet meer bij Achmea werkt) zijn op dit moment niet vertegenwoordigd. Terwijl Pensioenfonds Achmea bijna 20.000 slapers heeft. Dat moet anders vonden Meggie Senders en Hans Rekker. Deze 2 ex-collega’s namen daarom het initiatief om een vereniging op te richten. De vereniging heeft minimaal 1.000 leden nodig om het zogenaamde hoorrecht te hebben bij de sociale partners. Via een succesvolle LinkedIn-campagne staat de teller inmiddels al op ruim 900! Er zijn dus nog maar een paar aanmeldingen te gaan. Pensioenfonds Achmea werkt graag mee aan het initiatief door deze oproep te plaatsen.

Heb je je al aangemeld vanuit de oproep op LinkedIn? Dan hoef je je nu niet (nogmaals) aan te melden.

De regels voor pensioen gaan veranderen

De nieuwe regels maken pensioenen persoonlijker, flexibeler en toekomstbestendiger. We hebben je hierover eerder al geïnformeerd op de speciale pagina over het nieuwe pensioenstelsel. De sociale partners beslissen hoe de nieuwe pensioenregeling er uit gaat zien. Er moeten belangrijke beslissingen genomen worden. Bijvoorbeeld of deelnemers compensatie krijgen als ze erop achteruitgaan en wie de rekening hiervan betaalt. En of alle pensioenen mee verhuizen naar de nieuwe pensioenregeling. De beslissingen die genomen worden hebben ook gevolgen voor jouw pensioen. Het is dus belangrijk dat jij je als slaper via de vereniging kunt laten horen.

Chat