Anne-Su Renout is ons nieuwe bestuurslid vanaf 1 mei 2023

5 juni 2023
Anne-Su-Renout

Van postkamer tot senior manager Finance & Strategy International. Anne-Su Renout is letterlijk van onderaf opgeklommen binnen Achmea. Onlangs trad ze toe tot het bestuur van Pensioenfonds Achmea.

Anne-Su (36) heeft een kleurrijk verhaal te vertellen. Als Koreaanse baby werd ze geadopteerd door Nederlandse ouders. Ze groeit op in Apeldoorn en daar woont ze nu nog steeds. Ze is talentvol. Op school kan ze alle kanten op. Ze vindt veel vakken leuk en is er ook goed in. Aan de Universiteit van Amsterdam begint ze met een brede Economie-opleiding, stapt over naar de studie Geneeskunde, om vervolgens weer terug te keren richting Bedrijfskunde. Ondertussen had ze bij Centraal Beheer een bijbaantje op de postkamer gevonden. Bij Centraal Beheer viel meteen de kordate manier van werken op van de 21-jarige Anne-Su. Vanaf hier begon haar reis door het Achmea-concern.

Al veel ervaring

“Ik ben studie en werken blijven combineren. Maar je zou kunnen zeggen dat ik ongeschoold begonnen ben.” Ze haalde haar MBA Business Administration en in Tilburg studeerde ze Finance. “Als ik terugkijk op de 15 jaar die ik hier nu werk heb ik aan ontzettend leuke projecten meegewerkt. Vooral op het gebied van digitalisering en automatisering.”

Is ze verknocht aan de Achmea-familie? “Ik heb het geluk gehad dat ik met hele leuke mensen hebben mogen samenwerken. De hoofdreden dat ik nog steeds hier werk heeft vooral te maken met de purpose en de waarden die het bedrijf nastreeft. En ook de vele kansen en mogelijkheden die er zijn. Om de 3 jaar doe ik iets anders. Als dat binnen zo’n mooi groot bedrijf kan, why not?”

“Het trekt me aan”

Anne-Su wil alleen ‘dingen doen’ waar ze zin in heeft en energie van krijgt. Is het daarom dat ze onlangs toetrad tot het bestuur van Pensioenfonds Achmea? “De komst van het nieuwe pensioenstelsel is natuurlijk een enorme uitdaging. Voor alle pensioenfondsen. Ik hou van nieuwe dingen. Het trekt me aan. Ik wil daar mijn tanden in zetten. Volgens mij is het pensioenbestuur ook een fijne club mensen om mee samen te werken. Verder heb ik ook echt wel iets extra’s te bieden. Ik heb binnen Achmea grote transitieprogramma’s gedraaid. Die ervaring kunnen we goed gebruiken.”

The sky is the limit

Ook wil ze meehelpen het pensioenbewustzijn te vergroten. “Dat jonge mensen niet met pensioen bezig zijn, begrijp ik helemaal. Ze zijn net begonnen met werken. The sky is the limit. Aan stoppen en oud worden wil je dan nog niet denken. Hoe moet je ze dan aanspreken over pensioen? Ik ben zelf ook nog jong. Ik wil daar graag over meedenken.”

Het nieuwe pensioenwerk komt bovenop haar werk als senior manager. “Dat wordt inderdaad passen en meten, maar volgens mij is het prima in te plannen. Het pensioenwerk brengt veel leeswerk met zich mee. Dat komt goed uit want ik reis veel. Ik ben maandelijks voor Achmea in het buitenland. Die uren dat ik onderweg ben, zijn heel geschikt om in alle rust de pensioenzaken door te nemen. Daar heb ik zin in. Ik hou van leren.”

Chat