Kleine wijzigingen in het pensioenreglement

28 december 2023
Laptop pensioenreglement Achmea

Wijzigingen vloeien vooral voort uit ontwikkelingen in wetgeving en fiscale regels. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanpassing van wettelijke bedragen, zoals de franchise en het maximale salaris waarover je pensioen opbouwt. Verder zijn de fiscale mogelijkheden verruimd om eerder met pensioen te gaan zonder dat móét worden gestopt met werken (artikel 17 en 18). Dat kon vanaf 5 jaar voor de AOW-datum, dat is nu 10 jaar.

Ook hebben we de formulering van enkele onderdelen verduidelijkt. Dat geldt voor de uitruil van pensioen als je uit dienst gaat en op dat moment arbeidsongeschiktheid bent (artikel 11), de beschrijving van de keuzes bij pensionering (meerdere artikelen), de voorwaarden voor het recht op wezenpensioen (hoofdstuk 11, begrippenlijst) en de omschrijving van het prijsindexcijfer (hoofdstuk 11, begrippenlijst). Inhoudelijk verandert de pensioenregeling hierdoor niet.

Het nieuwe reglement staat in laag 3 van Pensioen 1-2-3.

De pensioenopbouw is ook in 2024 fiscaal maximaal

Geen verandering, maar wel belangrijk als je pensioen bij ons opbouwt: ook in 2024 is weer sprake van fiscaal maximale pensioenopbouw. Dat is ook de opbouw die wij nastreven. Voor het ouderdomspensioen is het opbouwpercentage 1,875% van de pensioengrondslag.

In Mijn pensioen zie je wat het precies betekent voor jouw situatie

Log gemakkelijk en veilig in op Mijn pensioen met je Digid. Vanaf medio april 2024 lees je in Mijn pensioen je bijgewerkte informatie. Bekijk je eigen pensioensituatie regelmatig. Of je pensioenopbouw voldoende is, hangt af van jouw persoonlijke situatie en de economische ontwikkelingen. En die kunnen regelmatig veranderen.

Mijn pensioen

Wil je extra sparen voor later?

In Mijn pensioen vind je het huishoudboekje om je inkomsten en uitgaven nog eens tegen het licht te houden. Kijk ook op nibud.nl voor handige tips.

Nibud.nl

Heb je vragen?

Neem contact op met de pensioendesk als je vragen hebt. We helpen je graag!

Contact

 

Chat