'Blijf dromen, juist na je pensioen'

26 december 2023
Afbeelding boek 'Onder gepensioneerden'

Na 37 jaar met plezier aardrijkskunde docent te zijn geweest, had Jaap Kranenborg een duidelijk doel voor ogen toen hij met pensioen ging: meer schrijven. Hij ontwikkelde zich tot een romanschrijver wiens boeken door verschillende generaties worden gelezen. Zijn boeken behandelen thema's waar hij persoonlijk mee bezig is, maar hij streeft er vooral naar anderen te vermaken en misschien zelfs te inspireren. Volgens hem moet je blijven dromen en doelen stellen, juist na je pensioen.

Het nieuwste boek ‘Onder gepensioneerden’ laat zien dat het pensioen lang niet het einde hoeft te betekenen.

Pensioen is helemaal het einde!

Vijf jaar na de cursus ‘Wat te doen met je pensioen?’ op Texel nodigt een van de deelnemers de anderen uit voor een reünie. Het lijkt een mooie aanleiding om te reflecteren op hun eerste pensioenjaren. Ze zitten allemaal in dezelfde fase van het leven, maar denken toch stuk voor stuk anders over het pensioen, het leven, de cursus én hun medecursisten. Zo anders dat de reünie op losse schroeven komt te staan.

Aan de hand van de verhalen van twaalf gepensioneerden wordt op hilarische, pijnlijke en ontroerende wijze duidelijk hoe verschillend iedereen omgaat met de levensfase als vrijgestelde oudere. Zo probeert Gerard zijn avonturen als jeugdige lifter te herbeleven, poogt Coby haar zeventigste verjaardag te verdoezelen, verbrandt Douwe alle schepen achter zich en vertrekt na een boze ‘Afscheidsbrief aan Nederland’ naar Thailand en schrijft Gerben aan zijn memoires, waar zijn partner verre van blij mee is.

We verloten 2 boeken!

'Onder gepensioneerden ook lezen? We verloten 2 boeken! Geef je gegevens door via dit formulier, zodat je kans maakt op de roman. Wie weet ben jij 1 van de 2 gelukkigen en zit jij binnenkort te lachen om de herkenbare situaties. Niet gewonnen? Je kunt de roman natuurlijk gewoon in de boekwinkel vinden, of online kopen als e-book, luisterboek of paperback bij onder andere bruna.nl of bol.com.

Afbeelding boek 'Onder gepensioneerden'

 

Chat