Per 1 januari 2023 zijn er enkele kleine wijzigingen in het pensioenreglement

27 februari 2023
Achlum-cooperatie-1811

Het belangrijkste is dat er in 2023 weer sprake is van fiscaal maximale pensioenopbouw, Dat is ook de opbouw die wij nastreven. Voor het ouderdomspensioen is het opbouwpercentage 1,875% van de pensioengrondslag.

Wijzigingen vloeien vooral voort uit ontwikkelingen in wetgeving en fiscale regels

Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanpassing van wettelijke bedragen, zoals de franchise en het maximale salaris waarover je pensioen opbouwt. Het nieuwe reglement staat in laag 3 van Pensioen 1-2-3.

Verder is er een groep deelnemers die in bepaalde situaties recht heeft op een onvoorwaardelijke pensioenverhoging. Het gaat om medewerkers die op 31 december 2007 in dienst waren bij Interpolis. De afspraak met deze groep hebben we nu verduidelijkt in het reglement. De details hierover lees je op pagina 45, bijlage 4, van het pensioenreglement.

In Mijn pensioen zie je wat het precies betekent voor jouw situatie

Log gemakkelijk en veilig in met je Digid. Vanaf medio april lees je in Mijn pensioen de bijgewerkte informatie. Bekijk je eigen pensioensituatie regelmatig. Of je pensioenopbouw voldoende is, hangt af van jouw persoonlijke situatie en de economische ontwikkelingen. En die kunnen regelmatig veranderen.

Wil je extra sparen voor later?

In Mijn pensioen vind je het huishoudboekje om je inkomsten en uitgaven nog eens tegen het licht te houden. Kijk ook op nibud.nl voor handige tips.

Heb je vragen?

Neem contact op met de pensioendesk als je vragen hebt. We helpen je graag!

Chat