De uitkomsten van het risicobereidheidsonderzoek zijn bekend

2 september 2021
Logo Onderweg-naar-nieuw-pensioen

In juli vroegen we jullie, oud Achmea-collega’s en pensioengerechtigden deel te nemen aan ons risicobereidheidsonderzoek. De reacties geven inzicht in het soort pensioenregeling dat de voorkeur heeft en hoeveel beleggingsrisico jullie willen lopen.

Het bestuur beoordeelt de uitkomsten van het onderzoek in het najaar van 2021

De informatie gebruiken we om de nieuwe pensioenregeling en het beleggingsbeleid vorm te geven. We vinden het belangrijk om aan te sluiten bij de voorkeuren die uit het onderzoek naar voren komen.

Op dit moment is nog veel onduidelijk over het pensioenakkoord

Wel staat vast dat de pensioenen in de nieuwe regeling meer dan nu gaan meebewegen met de economische ontwikkelingen. Dit betekent dat het pensioen sneller verhoogd kan worden als het economisch meezit, maar ook verlaagd kan worden als het economisch tegenzit.

Hoe de bewegingen in de economie doorwerken in jouw pensioen, beïnvloedt het bestuur door meer of minder risico te nemen in het beleggingsbeleid. Minder risico nemen zorgt voor een stabielere pensioenuitkering. Uiteraard heeft dit wel gevolgen voor de hoogte van je pensioen: minder risico leidt gemiddeld gezien tot lagere pensioenen. Meer risico leidt gemiddeld tot hogere pensioenen, maar met een minder stabiele pensioenuitkering; er is vaker kans op een verhoging of verlaging.

We houden je via onze website en nieuwsberichten op de hoogte!

Chat