Onze financiële situatie

Onze dekkingsgraad was eind juli 115,4%

 

Home 5

Onze dekkingsgraad is in juli met 1,4% gedaald. Eind juni stond de dekkingsgraad op 116,8% en eind juli op 115,4%. De daling kwam omdat de rente in juli nóg verder omlaag ging. Een positief beleggingsrendement compenseerde deze daling voor ongeveer een kwart.

De beleidsdekkingsgraad, de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden, daalde met 0,9% en stond eind juli op 121%. Dat komt omdat de maand juli van vorig jaar uit dit gemiddelde verdween. Die maand was de beleidsdekkingsgraad een stuk hoger dan in juli 2019. Wat betreft onze financiële positie, ter vergelijking: de gemiddelde beleidsdekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen was eind mei 106% (Bron: Aon pensioenthermometer). Bij ons financiële beleid vind je een nadere toelichting op ons financiële beleid en de financiële situatie.

We moeten ons bij het financiële beleid houden aan allerlei spelregels. Onze toezichthouder controleert dit streng. Wil je meer weten over deze spelregels? Kijk dan hier. Of wil je weten hoe het zit met de premie? Kijk dan bij premiebeleid. Bij beleggingsbeleid  lees je hoe het zit met onze beleggingen. Informatie over de verhoging van je pensioen vind je bij toeslagbeleid.