Nieuws

Actuele informatie van en over Pensioenfonds Achmea.

Onze nieuwe VO-leden stellen zich aan je voor

In mei waren er verkiezingen voor het Verantwoordingsorgaan (VO). Deelnemers en gepensioneerden konden hun stem uitbrengen. Uiteindelijk kregen 4 kandidaten een zetel: 3 voor de actieve deelnemers en 1 voor de gepensioneerden. Op 1 juli 2018 zijn ze officieel geïnstalleerd als VO-lid van ons pensioenfonds.

Heb je al gestemd?

 

Actieven

Onze nieuwe VO-leden stellen zich aan je voor 4
Gianna Fabbro (31 jaar, functie: Risk Management)
Ik heb het altijd interessant gevonden om de discussie aan te gaan over pensioen. Het is een zeer boeiend onderwerp waar iedereen een mening over heeft. Met mijn ervaring kan ik me nu inzetten als lid van het Verantwoordingsorgaan.

Onze nieuwe VO-leden stellen zich aan je voor 1
Jacqueline Heere (48 jaar, functie: Senior Accountmanager bij Achmea Vastgoed)

Wij hebben een solide pensioenregeling. Die wil ik graag voor alle deelnemers in stand houden. Mijn kennis, kunde en vaardigheden zet ik in om voldoende countervailing power aan het bestuur te bieden. Een stevig Verantwoordingsorgaan houdt een bestuur scherp!

Onze nieuwe VO-leden stellen zich aan je voor 2

Robert te Riet (50 jaar, functie: strategie bij Achmea Pensioen & Leven)
Ik zet me in voor een zo hoog mogelijk pensioen! Met meer dan 15 jaar ervaring in de pensioenen weet ik dat er meer in zit. Zo kunnen de kosten omlaag. Met mijn ervaring wil ik het hoogst haalbare realiseren voor ons allemaal.

Gepensioneerden

Onze nieuwe VO-leden stellen zich aan je voor 3
Coby Diergaarde (72 jaar, laatste functie: fondsmanager bij Syntrus Achmea)

Pensioenfondsen liggen mij na aan het hart, zeker ons eigen fonds SPA. Sinds januari 2016 ben ik lid van het VO. Ik vind het eervol om daarvan deel uit te maken. Ook deze 2e termijn zet ik me in voor de belangen van het fonds en de deelnemers en gepensioneerden.

Wat doet het Verantwoordingsorgaan?

Het VO adviseert het bestuur over tal van zaken. Houdt het bestuur voldoende rekening met de belangen van deelnemers en gepensioneerden? Zijn de keuzes evenwichtig? Zijn er voldoende alternatieven afgewogen? Via het VO zijn deelnemers en pensioengerechtigden nauw betrokken bij de uitvoering van de pensioenregeling.

Meer nieuwsberichten