Nieuws

Actuele informatie van en over Pensioenfonds Achmea.

Het pensioenakkoord is een feit

Kabinet en sociale partners maakten afspraken over hervorming van ons pensioenstelsel.

Het pensioenstelsel in Nederland is ingewikkeld. Een hervorming ervan is dat helemaal. Duidelijk is dat kabinet en sociale partners nog veel moeten uitwerken. Er komen nieuwe regels van de overheid. De gevolgen van die regels zijn ook van invloed op ons pensioenfonds. Invoering van de regels zal veel werk met zich meebrengen. We bereiden ons hierop voor en gaan aan de slag zodra de uitgangspunten helder zijn. Als die duidelijk zijn, vertellen we je wat het voor jou betekent. Nu kunnen we dat nog niet.

 

Wat zijn belangrijke afspraken uit het pensioenakkoord?

  • De AOW leeftijd stijgt minder snel en wordt in 2020 en 2021 bevroren op 66 jaar en 4 maanden (Benieuwd naar jouw  ‘nieuwe’ AOW-leeftijd? Kijk op wijzeringeldzaken.nl)
  • Pensioenfondsen hoeven minder buffers aan te houden
  • Je pensioen kan eerder stijgen maar ook eerder dalen
  • Jongeren gaan meer pensioen opbouwen dan ouderen

 

We volgen de uitwerking van de afspraken op de voet

Aandachtspunten bij de uitwerking zijn de nieuwe rekenregels, de premie, het beleggingsbeleid, de fiscale grenzen en de vormgeving van compensatie voor deelnemers die nadeel ondervinden van de wijzigingen.

Meer weten?
De uitwerking van het akkoord staat in het SER-advies ‘Naar een nieuw pensioenstelsel’. Heb je vragen, stel ze aan onze pensioendesk.

Meer nieuwsberichten