Nieuws

Actuele informatie van en over Pensioenfonds Achmea.

Geslaagd ‘Big Event’ Jong Achmea over pensioen

‘Het pensioen van morgen’ was onderdeel van het Big Event dat Jong Achmea medio oktober organiseerde. Derya Gunaydin van het bestuursbureau van Pensioenfonds Achmea was daar nauw bij betrokken. “Het was een leuke, losse bijeenkomst. Aan de hand van filmpjes en een interactieve quiz hebben we allerlei pensioen-onderwerpen belicht.”

Derya presenteerde het Big Event-programma over pensioen samen met bestuurslid Marc Hutten. “Het belangrijkste doel was om het pensioenbewustzijn van jonge deelnemers te vergroten. Je werkt gemiddeld 1 dag per week voor je pensioen. Dat is niet niks. Het is best gek als je daar achteloos je schouders voor ophaalt. Daar hebben we op ingespeeld.”

3 actie-momenten

De bijeenkomst ging vooral over de momenten waarop het pensioen voor jongeren er echt toe doet. “Voor jongeren zijn er een paar momenten waarop het goed is even stil te staan bij hun pensioen: als ze gaan samenwonen of trouwen, als ze een hypotheek afsluiten en als ze van baan veranderen.”

Als voorbeeld noemt Derya een nieuwe baan. “Iedereen heeft dan de neiging om puur naar het salaris te kijken. Maar ook pensioen is dan belangrijk. Wat heeft je werkgever daarvoor geregeld? Als dat heel beperkt is, dan ziet een hoger salaris er op het eerste gezicht aantrekkelijker uit. Realiseer je dan wel dat je na je pensioen moet rondkomen van een heel laag pensioen, misschien zelfs alleen een AOW.”

10 vragen

Tijdens de interactieve quiz kregen de jongeren 10 meerkeuzevragen over hun pensioenregeling. De antwoorden waren vaak verrassend. Zo ging het merendeel de mist in met de hoogte van hun pensioenpremie (bijna iedereen schatte de premie te hoog). “Ook wist bijna niemand wat er moet gebeuren als je officieel gaat samenwonen. Ze hoeven alleen de gegevens van de partner door te geven. Meer niet.”

Kweekvijver

Ook was tijdens de Big Event-bijeenkomst aandacht voor de kweekvijver die Pensioenfonds Achmea heeft voor aankomende bestuursleden. “We willen graag ook jongeren interesseren voor een bestuursfunctie. Dan krijgen we in het bestuur een betere afspiegeling van de achterban. We kregen leuke reacties. Wat we hebben gemerkt is dat je met een vlotte aanpak jongeren best warm kunt krijgen voor hun pensioen.”

‘On tour’

De komende maanden gaan Marc en Derya mogelijk ‘on tour’. “Het Big Event was een vervolg op onze Summercourse. Het spreekt aan. Daarom zoeken we naar een vervolg. We overwegen om met een programma naar de jongeren toe te gaan op de verschillende locaties van Achmea.”

We houden je op de hoogte. Meer informatie hierover lees je in de komende Nieuwsflitsen.

Meer nieuwsberichten