Nieuws

Actuele informatie van en over Pensioenfonds Achmea.

5 vragen aan VO-lid Dennis van den Boom

In april kon je stemmen op kandidaten voor het verantwoordingsorgaan van ons pensioenfonds. De 5 kandidaten met de meeste stemmen nemen vanaf deze zomer plaats in het VO. Wat gaan zij doen? We spraken met 1 van deze nieuwe leden, Dennis van den Boom.

5 vragen aan VO-lid Dennis van den Boom

Tussen 2 en 23 april stemden zowel actieve deelnemers als pensioengerechtigden op kandidaten voor het verantwoordingsorgaan (VO) van Pensioenfonds Achmea. De 5 kandidaten met de meeste stemmen nemen vanaf 1 juli 2019 plaats in het VO.

Dennis van den Boom (36) is 1 van deze nieuwe leden. Hij werkt als accountmanager bij team Relatiemanagement Pensioenfondsen (onderdeel van Achmea Pensioenservices). Hij woont met zijn vrouw en 2 zoontjes in Vlijmen. Houdt van hardlopen, Ajax en uit eten gaan met vrienden.

Wat doet een VO eigenlijk?

“Het VO adviseert het bestuur van het pensioenfonds over het beleid dat zij uitvoert. Het VO beoordeelt ook ieder jaar of het bestuur goed gehandeld heeft. We komen een aantal keer per jaar bij elkaar, zowel afzonderlijk als samen met het bestuur.”

Ben je tevreden met de diversiteit in het VO?

“Ik ben een voorstander van diversiteit in het VO. Dit betekent onder andere een goede balans in het aantal ‘jonge’ en ‘oude(re)’ actieve deelnemers. Maar uiteindelijk vind ik kennis en kunde het belangrijkste.”

Waarom heb jij je verkiesbaar gesteld?

“Als accountmanager zit ik regelmatig bij pensioenfondsen aan tafel en weet ik wat er binnen besturen speelt, waar zij tegenaan lopen en hoe ze daarbij ondersteund kunnen worden. Ik vind het een enorme uitdaging om het bestuur van mijn eigen pensioenfonds te adviseren en mijn werkervaring hierbij toe te kunnen passen.”

Wat heb je het VO te bieden?

“Ik heb ruim 9 jaar als pensioenconsultant en senior pensioenspecialist gewerkt. Nu ben ik al 3,5 jaar accountmanager voor een aantal ondernemingspensioenfondsen binnen Achmea Pensioenservices. De opleidingen die ik binnen de pensioenbranche heb gevolgd zorgen ervoor dat ik beschik over de nodige basiskennis. Kwaliteiten die ook zeker van pas gaan komen in mijn rol als lid van het VO zijn mijn communicatieve vaardigheden en mijn probleemoplossend vermogen. Ik ben een echte teamplayer!”

Wat hoop je te bereiken?

“Ik hoop de advies- en beoordelingsrol van het VO nog verder te kunnen verrijken. Zodat we het bestuur uiteindelijk zo goed mogelijk kunnen adviseren. Besturen van pensioenfondsen hebben op dit moment genoeg uitdagingen. In welke specifieke uitdaging ik mijn tanden ga zetten? Dat vind ik nu nog lastig om te zeggen.”

In totaal stelden 33 personen zich verkiesbaar. Meer informatie over de verkiezing, het aantal stemmen en de kandidaten vind je hier.

Meer nieuwsberichten