Nieuws

Actuele informatie van en over Pensioenfonds Achmea.

Dekkingsgraad in juli flink gestegen

Dekkingsgraad in september weer gestegen

Na een lichte daling in augustus is de dekkingsgraad in september weer gestegen, met 1,2%. Onze dekkingsgraad stond eind september op 126, 1%. Zowel het, positieve, beleggingsresultaat als de, licht gestegen, rente droegen hieraan bij. De beleidsdekkingsgraad, de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden, veranderde niet en stond eind september op 125,3%. We staan er financieel dus nog steeds best goed voor.

Lees verder >

Alle belangrijke documenten over het beleid en de regels van ons fonds

Communiceren wij duidelijk genoeg? Doe mee aan ons onderzoek!

Wat vind je van de communicatie van Pensioenfonds Achmea? Wat doen we goed, wat kunnen we nog beter doen? Ben je tevreden over onze digitale communicatie en wat vind je van de Nieuwsflits, onze e-mailnieuwsbrief? Denk je wel eens aan je pensioen en wat kunnen wij doen om aan jouw informatiebehoeften te voldoen? Want we schrijven natuurlijk het liefst precies over die zaken die jij belangrijk vindt. Daar vragen we dus ook naar. Mogen we daarom ongeveer 7 minuten van je tijd? Ja, klik dan op de link hieronder en help ons onze communicatie te verbeteren.

Lees verder >

Wil jij ook meepraten over je pensioen bij Achmea?

And the winners are…

Dit voorjaar ging onze vernieuwde website de lucht in. Om jullie meteen wegwijs te maken, organiseerden we een prijsvraag. De antwoorden kon je terugvinden op onze website. Uit alle inzendingen kozen we 3 prijswinnaars, zij kregen allemaal een VVV-bon. Gefeliciteerd en veel plezier met je prijs!

Lees verder >

Heb je al gestemd?

Onze nieuwe VO-leden stellen zich aan je voor

In mei waren er verkiezingen voor het Verantwoordingsorgaan (VO). Deelnemers en gepensioneerden konden hun stem uitbrengen. Uiteindelijk kregen 4 kandidaten een zetel: 3 voor de actieve deelnemers en 1 voor de gepensioneerden. Op 1 juli 2018 zijn ze officieel geïnstalleerd als VO-lid van ons pensioenfonds.

Lees verder >

Jaarverslag 2017

Jaarverslag 2017

In ons jaarverslag brengen wij verslag uit van onze financiële positie aan het einde van 2017. Ook gaan we in op de belangrijkste ontwikkelingen in het afgelopen jaar. De volledige versie van het jaarverslag over 2017 vind je hier. De belangrijkste cijfers uit het jaarverslag hebben we hierna voor je op een rij gezet.

Lees verder >

Dekkingsgraad in augustus licht gedaald

Dekkingsgraad in augustus licht gedaald

Onze dekkingsgraad is in augustus licht gedaald, van 125,5% eind juli naar 124,9% eind augustus. Dat kwam door een lichte daling van de rente en dit werd maar voor een deel goed gemaakt door een positief beleggingsresultaat.

Lees verder >