Mijn pensioenregeling

Je bouwt pensioen op in de pensioenregeling van Achmea of InShared. Werkgever en werknemers maken samen afspraken over je pensioen.

Pensioen is een arbeidsvoorwaarde. Het is eigenlijk ‘salaris’ dat je nu krijgt om pensioen op te bouwen en waar je pas later gebruik van maakt. De afspraken over pensioen tussen werkgever en werknemers staan in de Achmea-cao. De cao is de basis voor de pensioenregeling. Het pensioenfonds voert de pensioenregeling uit.

Je vindt alle afspraken over je pensioen in Pensioen 1-2-3

Het pensioenfonds heeft alle afspraken en voorwaarden van de pensioenregeling vastgelegd in het pensioenreglement. Pensioen 1-2-3 is daar een begrijpelijke versie van. Het bestaat uit 3 lagen:

  • Laag 1  is een korte en begrijpelijke versie van je pensioenreglement.
  • Laag 2 is een uitgebreidere versie.
  • Laag 3 bevat alle officiële documenten van het pensioenfonds, waaronder het pensioenreglement.

Vergelijk je pensioenregeling met de Pensioenvergelijker

Elke pensioenregeling is anders. Ben je nieuw in dienst? Of vertrek je juist naar een andere werkgever? Als je al pensioen hebt opgebouwd, moet je kiezen of je dit pensioen meeneemt naar je nieuwe pensioenuitvoerder. Of laat staan bij de oude. Daarom is het goed om beide regelingen met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Dit kan eenvoudig met de Pensioenvergelijker.