Actueel

22 maart 2018

De dekkingsgraad is in februari met 1,5% gedaald naar 126,2%. De oorzaak was een negatief beleggingsresultaat afgelopen maand. Misschien heb je gehoord dat de beurskoersen in februari een flinke tik hebben gehad. Dat werd weer een beetje gecompenseerd door een lichte stijging van de rente. De gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden, de beleidsdekkingsgraad, is nog wel licht gestegen. Deze steeg van 123,7% eind januari naar 124,2% eind februari.

Hier lees je meer over onze financiële situatie

22 februari 2018

Het verantwoordingsorgaan is op zoek naar nieuwe leden. Per 30 juni 2018 treden namelijk twee leden af. Wil je meepraten over jouw pensioenregeling bij SPA, stel je dan nu kandidaat voor het verantwoordingsorgaan. Vandaag ontving je daar als actieve deelnemer een mail over. Pensioengerechtigden ontvingen een brief hierover. Heb je de mail of brief gemist? Hier kun je alle informatie nog eens rustig nalezen.

16 februari 2018

De dekkingsgraad heeft in januari de stijgende lijn weer opgepakt. Eind januari stond deze op 127,7%. Een stijging van 3,4% ten opzichte van eind december toen de dekkingsgraad 124,3% was. De stijging wordt vooral veroorzaakt door de mooie beleggingsresultaten in januari. Aan de dekkingsgraad kun je zien hoe financieel gezond we zijn. Is die 100% of hoger? Dan hebben we genoeg geld om de pensioenen nu en in de toekomst te betalen. Hoe hoger het percentage, hoe beter. Gemiddeld hebben pensioenfondsen in Nederland een dekkingsgraad van 110,9%. Met 127,7% zitten we daar dus flink boven.

15 januari 2018

Per 1 januari 2018 krijgen de pensioenregelingen bij SPA zoveel mogelijk dezelfde pensioenleeftijd: 68 jaar. Wat betekent dat voor jou? Het belangrijkste pluspunt is dat je pensioen veel duidelijker en overzichtelijker wordt.

10 januari 2018

SPA maakt hierbij bekend dat Lenneke Roodenburg (39) is benoemd als manager bestuursbureau SPA en per half februari bij SPA zal starten.  Lenneke is actuarieel opgeleid en heeft ondermeer langjarige ervaring als leidinggevende van professionals bij PGGM en Syntrus en als gewaardeerd ALM- en actuarieel adviseur en gesprekspartner op bestuurlijk niveau. Het bestuur van SPA is verheugd met Lenneke een goede opvolger te hebben gevonden voor Sybrand Nauta, die in 2017 vertrok bij SPA en ziet uit naar de samenwerking.

Namens het bestuur
Otto Veldt
voorzitter

21 december 2017

Na vele maanden van stijging, stabiliseert onze dekkingsgraad. In november noteerde de dekkingsgraad 125,6%; een minimale verbetering van 0,1%. Kijken we naar heel 2017 dan zien we een mooie verbetering.

Hoe financieel gezond we zijn, lezen we af aan de dekkingsgraad. Is die 100% of hoger? Dan hebben we genoeg geld om de pensioenen nu en in de toekomst te betalen. Hoe hoger het percentage, hoe beter. Over heel 2017 steeg onze dekkingsgraad ruim 7%. Gemiddeld hebben pensioenfondsen in Nederland een dekkingsgraad van 109%. Met 125,6% zitten we daar dus flink boven.

23 november 2017

De dekkingsgraad van Pensioenfonds Achmea is in oktober precies gelijk aan die in september. De
dekkingsgraad bleef 125,5%. De beleidsdekkingsgraad ging omhoog: van 120,7% naar 121,6%. De
daling van de rente werd opgevangen door de resultaten van de beleggingen.

Sinds juni vorig jaar is er sprake van een stijgende lijn. Dat komt doordat de rente langzaam stijgt.
Ook de goede beleggingsrendementen dragen er aan bij. Dat pakt gunstig uit voor onze financiële
gezondheid.

23 oktober 2017

De dekkingsgraad van Pensioenfonds Achmea is in september gestegen. Deze stond per eind augustus op 123,4%. Eind september is dat 125,5%. Ook de beleidsdekkingsgraad ging omhoog: van 119,6% naar 120,7%. De belangrijkste oorzaak hiervan is de stijging van de rente.

Sinds juni vorig jaar is er sprake van een stijgende lijn. Dat komt doordat de rente langzaam stijgt. Ook de goede beleggingsrendementen dragen er aan bij. Dat pakt gunstig uit voor onze financiële gezondheid.

06 oktober 2017

In de nieuwsbrief die alle pensioengerechtigden onlangs ontvingen, staat helaas een foutje in de sudoku. Daardoor is deze niet op te lossen.
Hieronder staat de juiste sudoku. Succes!

25 september 2017

We hebben Mijn pensioen vernieuwd. Daardoor is jouw gebruikersportaal nog overzichtelijker geworden. Ook is de techniek achter het portaal verbeterd, waardoor het sneller werkt en nog veiliger is. Inloggen gaat ook makkelijker. Wel moet je daarvoor eenmalig een nieuw account aanmaken in Mijn pensioen.

Pagina's